Particulier 2017-06-11T12:52:06+00:00

Particulier

Arbeid & ontslag

Help, ik ben ontslagen. Wat overkomt me en wat moet ik doen?

U wilt zo snel mogelijk weten of het ontslag terecht is. Een werkgever mag alleen in zeer bijzondere gevallen tot ontslag overgaan. Zeer regelmatig wordt een ontslag onterecht gegeven. Als u denkt dat uw werkgever u misschien wil gaan ontslaan, dan moet hij beschikken over de toestemming van het UWV-WERKbedrijf of van de kantonrechter. Dit is alleen anders als u met elkaar afspraken over de beëindiging maakt. Het is belangrijk om deze onderhandelingen zorgvuldig te voeren, zodat onder andere rekening wordt gehouden met uw WW-rechten en recht op vergoeding (transitievergoeding / ontslagvergoeding / outplacementvergoeding). Voor veel werknemers blijkt dit in de praktijk erg lastig te zijn, omdat de verhouding met de werkgever verstoord is en de regels door de werkgever regelmatig niet correct worden nageleefd.

 

Er zijn regelmatig veranderingen in de wetgeving, waarvan een werkgever nog niet op de hoogte is. Zo is de werkgever in veel gevallen bij tijdelijke contracten verplicht om aan te kondigen dat het dienstverband komt te eindigen. Doet hij dit niet, dan is hij een vergoeding verschuldigd.

Ik heb een vaststellingsovereenkomst ontvangen, wat nu?

U wilt vast weten of u een passend aanbod wordt gedaan. Daarbij is het belangrijk om naast het veilig stellen van uw WW-rechten en vergoeding ook oog te houden voor bijvoorbeeld vrijstelling van een concurrentiebeding en andere zaken.

 

Als u al een vaststellingsovereenkomst heeft getekend, dan geldt een (wettelijke) bedenktijd. Vaak is het dan nog mogelijk om de gemaakte afspraken te wijzigen, waarbij beter recht wordt gedaan aan uw belangen.

Van Loo Van Riel advocaten helpt u bij deze kwesties en andere zoals onder welke omstandigheden uw werkgever uw arbeidsvoorwaarden mag wijzigen en wat u moet doen als u een conflict heeft met uw werkgever. Wij geven u graag advies en begeleiden u bij het vinden van een passende oplossing voor uw problemen.

 

Van Loo Van Riel advocaten is gespecialiseerd in het adviseren, onderhandelen en zo nodig procederen over verschillende arbeidsrechtelijke kwesties.

 

Maak een vrijblijvende afspraak met ons op een tijdstip dat het u uitkomt. Wij hanteren namelijk ruime openingstijden om het voor u gemakkelijk te maken

Aansprakelijkheid

Het aansprakelijkheidsrecht wordt ingeschakeld als zich onrechtmatigheden, incidenten of ongevallen hebben voorgedaan. Het biedt mogelijkheden om schade vergoed te krijgen of om dreigende schade te voorkomen. Het aansprakelijkheidsrecht kent voorwaarden waaraan moet zijn voldaan voordat vorderingen bij de rechter kunnen worden afgedwongen.

 

Van Loo Van Riel helpt u als er problemen zijn waarbij u een derde aansprakelijk wilt stellen of wanneer u door een derde aansprakelijk wordt gesteld. We weten precies welke (on)mogelijkheden er zijn om genoegdoening te verkrijgen. We proberen de gang naar de rechter zoveel mogelijk te voorkomen door scherp voor u te onderhandelen. Mocht dit geen bevredigend resultaat opleveren en we de gang naar de rechter moeten maken, kunt u rekenen op een krachtige advocaat aan uw zijde.

Familiezaken, erfenissen, echtscheidingen en alimentatie

Van Loo Van Riel advocaten behandelt alle soorten familiezaken. Van echtscheidingen, het vaststellen van omgangsregelingen, geschillen over gezag en alimentatie tot kwesties waarbij gecompliceerde fiscale en financiële belangen een rol spelen. Wij gaan ervan uit dat u niet onnodig in een lange gerechtelijke procedure betrokken wenst te raken. Wij hebben de expertise en ervaring om er voor te zorgen dat uw kwestie kordaat, gedegen en met een voor u optimaal resultaat wordt afgedaan. Mocht het nodig zijn om daarvoor naar de rechter te stappen, heeft u een krachtige advocaat aan uw zijde die er voor zorgt dat uw belangen goed naar voren worden gebracht. U doet daar uw voordeel mee.

 

Gelet op onze focus op bedrijven en particulieren bent u bij Van Loo Van Riel in alle gevallen aan het juiste adres voor gespecialiseerd advies en kundige rechtsbijstand. Zowel particulieren als ondernemers doen hun voordeel met onze gespecialiseerde kennis van (fiscale) wetgeving. Wij zorgen er met onze ervaring, benadering en aanpak voor dat onze bijstand voor u van waarde is en tot resultaten leidt.

 

Van Loo Van Riel adviseert en procedeert regelmatig in uiteenlopende kwesties over familiezaken, ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, mentorschap, bewindvoering, curatele, erfenissen, echtscheidingen, omgang en gezag, en alimentatie.

Strafzaken

Van Loo Van Riel advocaten behandelt alle soorten strafzaken. Van verkeersovertredingen, ingevorderde rijbewijzen en jeugdstrafrecht tot gecompliceerde en vaak grensoverschrijdende internationale strafzaken. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie delicten maar ook fiscale fraude en milieudelicten. Deskundigheid en ervaring zijn dan meer dan gewenst. Van Loo en Van Riel heeft deze expertise in huis.

 

Gelet op onze focus op bedrijven en particulieren bent u bij Van Loo Van Riel in alle gevallen aan het juiste adres voor gespecialiseerd advies en kundige rechtsbijstand. Wij zorgen er met onze ervaring en aanpak voor dat onze bijstand voor u ook van waarde is en tot resultaten leidt.

 

Van Loo Van Riel adviseert en procedeert regelmatig in uiteenlopende kwesties in het strafrecht.

Contactformulier

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Uw bericht

* Deze velden zijn verplicht.